Hlavní strana » Poradna » Recepty od Jendy z hor

Recepty od Jendy z hor

06. 12. 2007 | Jana Strýčková | 12604 přečtení | počet komentářů: 4

Od Corku se nám ozval Jenda s několika svými oblíbenými recepty. Všechny použité suroviny jsou dostupné na irském trhu a jak Jenda tvrdí, všechny pokrmy lze konzumovat s pivem! A protože je v Irsku spousta mladých kluků bez ženušek, určitě se (nejen) vám budou recepty od Jendy z hor hodit.

Česneková pomazánka

Potřebné suroviny: česnek, majonéza, sýr(cihla,zde to nazývají chedar), kiwi, červená nebo zelená paprika , popřípadě vlašský ořech

Postup: Nastrouháme najemno sýr, přidáme prolisovaný česnek , ten dáme podle chuti a nakonec vmícháme majonézu, necháme hodinku uležet a potíráme připravené pečivo, vhodné na francouzské bagety, zdobíme plátky kiwi (zjemní ostrou chuť česneku) a paprikou. 

Výborné na párty, pěkně to vypadá, je to chutné a je to pekelně dobré k pivu

Krkonošská cibulačka

Potřebné suroviny: bujon v kostce, voda cca litr, sůl, pepř, 1 cibule , 1 vejce

Postup: Dáme vařit vodu, přidáme bujon a provaříme, vložíme na kolečka nakrájenou cibulku, kterou vaříme do změknutí a vlijeme vejce, které si předtím lehce ušleháme v hrnku. Pozor! Vejce v bujonu nemícháme, necháme ho srazit. Vejce pěkně stoupne nahoru. 

Pomůže po náročném večírku!

Krakonošův oheň

Potřebné suroviny: vepřová panenka nebo kotleta, může to být vlastně cokoliv, třeba i klokan, smetana, cibule, pepř, sůl, chilli nebo nejlépe chilli papričky, olej.

Postup: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a namáčíme v oleji(nejlepší olej je olivový panenský). Necháme uležet tak dvě hodinky. Rozpálíme pánev ( to je důležité, čím víc tím líp, ale nesmi hořet), maso vložíme a opečeme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět a přidáme smetanu na dvě porce 250 ml a nakonec chilli papričky a dochutíme. Vhodné ke všem možným variacím brambor.

Večere pro dva!

Masová směs s bramboráčkama

Potřebné suroviny: brambory, vejce, sůl, pepř, mouka, majoránka, kmín, olej na bramboráky, krůtí, kuřecí maso, olej, šunka, žampiony, sójová omáčka (není nezbytně nutná ) máslo, sýr

Postup: Klasicky vyrobíme bramboráky: nastrouhané brambory smícháme s vejci, moukou, okořeníme, bramboráky opečeme na oleji (slunečnicový). Na druhé pánvi opečeme maso, přidáme žampiony a dusíme na pánvi až žampiony změknou. Přidáme na drobno nakrájenou šunku, zakropíme sojovou omáčkou a přidáme lžíci másla, a můžeme i lehce přidat vodu, aby se utvořila omáčka. Pak vše vložíme na připravený bramborák a posypeme nastrouhaným sýrem.

Hodí se dělat tak pro 4 osoby a ty bramboráky (pokud vám nějaké zbudou!) se pak dají zkonzumovat při večerní žravce! (moje praxe).

Dobrou chuť vám přeje Jenda z hor!

Jana Strýčková

počet komentářů: 4 | přidat komentář


Uživatelský účet

   Registrace

Zapomněli jste heslo?

Soukromá inzerce

nabídka bydlení
Dobrý den,ráda bych se seznámila s někým ,kdo bydlí neb...

Diskusní fórum

05.07. - Naléhavě potřebujete peníze? M
Naléhavě potřebujete peníze? Můžeme vám pomoci!
Jste v současn...

22.06. - Zdravotnictví/ Farmacie
Dobrý den, má někdo zkušenost s prací lékárníka v Irsku? Jak se díva...

07.06. - Nabidka prace kuchare
Dobry den,
Nabizime praci kuchare/kucharky v Czechinn, temple bar, Dub...

26.05. - Seznamka / Zoznamka
Zdravím všechny pozitivní lidičky :)
19.6. Odlétám na rok do Irs...

23.05. - Cork a okolí
Ahojte, nedávno jsme s přítelkyní dorazili do Corku (Macroom) a rádi byc...

23.05. - Seznamka / Zoznamka
Originál vložil(a): niki tazz

caute vsem :) hledam kamarady,...


Copyright © Martin Loužecký, 2009—  |  O stránkách Irsko Aktuálně